Sarmaşık domates fidesi

Domateslerin verimli olması için ne yapmalı?

Dekara 40 kg, taban gübresi 20 potasyum sülfat gübresi kullanılması gerekmektedir. Domates veriminin yüksek oranda olması için gübreleme önemli olmaktadır. Düzenli sulamalarda domatesin çatlamasına önlem alınmaktadır. Bu şekilde, ürün verim ve kalitesi artmaktadır.

Bahçede sırık domates nasıl yetiştirilir?

Bölgemizde sırık domates yaklaşık 2 metre boylandığından buna uygun sırık boyu seçilir. Bu dikilen sırığa bitki gövdesi dipten 3. Yaprağın altından rafya (Bağlama ipi) ile gevşekçe bağlanır. Her 30-35 cm de bir iple gövde sırığa bağlanıp bitki sırık boyunca büyütülür.

Oturak domates mi sırık domates mi?

Oturak domatesler belli bir boya geldikten sonra uzamaz ama sırıklar uzamaya devam eder. Filizleri almışsınız oturak domatesler yan dallardan da meyve alınıyor. Sırıklarda genelde tek gövde halinde yetiştiriliyor.

Domates fidesinin ömrü ne kadardır?

Bitkinin ömrünün de uzadığına dikkati çeken Yapıcı, normal kokteyl domatesin ömrünü 5 ya da 6 ayda tamamladığını, geliştirdiği bitkinin ise ömrünün 2 yıla kadar çıktığını söyledi. Ürünün raf ömrünün de uzadığını dile getiren Yapıcı, 'Tüketicilere raf ömrü 45 gün olan, lezzetli, kaliteli domates sunuyoruz' dedi.

En iyi domates tohumu hangisi?

En verimli domates tohumu; Doğal marmande domates verimli çeşitlerden olmaktadır. Ancak, düz, kalın etli ve tatlı, lezzetli bir yapıya sahip olmaktadır. Kısımlar halinde ekim yapıldığı zaman daha çok verim alınmaktadır. Bu domates çeşitlerinde hem verimli olmakla birlikte, tüm sezon boyunca meyve alınmaktadır.

Sırık domates kaç cm ara ile dikilir?

Yer çeşitlerinde bitki aralığı, 40-60 cm karık aralığı 120-160 cm arasında olmalıdır. Sırık çeşitlerde ise sıra üzeri 30-40cm, sıra üzeri 60-70 cm olmalıdır. Dikimden 10-15 gün sonra kesekler varsa kırılmalı, fide boğazı gevşekse doldurulmalıdır. Dikimi takiben 25-30 gün sonra ikinci çapa yapılır.

Domates yetiştirirken yaprakları kesilir mi?

Domates budamaya girişmeden önce, yetiştirdiğiniz domates bitkisi için doğru budama zamanının gelip gelmediğini kontrol etmelisiniz. Eğer bitkinizin en alt kısmında yer alan yapraklar sararmaya başladıysa, ilk çiçek açan dallarda renk değişimleri oluştuysa budama yapabilirsiniz.